bestjobs.bg is committed to respecting your privacy. We do not collect any kind of personal data. GDPR DPO | български език (BG)

bestjobs

Bestjobs sophisticated job board will help you turn your job into a career. Career tips will help you develop your skills and gain maximum success

read more ...

Завършване на интервюто за работа

"Кога започвам?"

Това е възможно най-агресивния вариант за завършване на интервю. Може да извади интервюиращия от равновесие и може да изглежда твърде агресивно, но някои хора го определят като “завършване на продажба”. И за някои хора е проработвало. За други този подход може да е неудобен или да има отрицателен ефект. Дали сте агресивни, пасивни или вежливи, или нещо по средата, зависи от личността ви, от ситуацията на интервюто и от работата, за която кандидатствате.

Завършващи Точки

Независимо от стила ви или как изберете да завърщите интервюто, ето няколко ключови точки:

1.Оставете интервюиращият с точна представа за вас. Намислете най-малко пет умения или положителни черти, които искате да бъдат запомнени след интервюто. Ако отговорите с “Имам чудесни комуникативни умения и се трудя усилено” няма да изпъкнете.

Пример: " Имам две умения, които са много различни и които определят моята персоналност. Аз съм много добър пианист и отличен “компютърджия”.

2.Попитайте дали е нужно да осигурите допълнителна информация.

Пример: "Дали има друга информация, която бих могъл да предоставя, която би ви убедила че аз съм точния човек за тази работа?”

3.Заявете своя интерес към позицията. Трябва да звучите заинтересован и да кажете какво можете да допринесете за работата.

Пример: "От това, което ми казвате за позициата и от това, което знам за компанията ви, Аз знам че имам точната смесица между опит и образование, за да допринеса към работата. Базирайки се на предишен опит мога бързо да наваксам и да работя наравно с останалите още в първите седмици.”

4.Питайте за следващата стъпка в процеса. Важно е да знаете какво следва. Питайте за датата,когато ще се реши кой взема позициаяа, ако е възможно.

Пример: "Интересува ме каква ще е следващата стъпка в процеса и кога ще вземете решение, за да мога да проследя нещата."

5.Разберете как можете да се свържете с интервюиращия. Ако не ви се обадят, ще трябва да знаете кого да търсите и дали работодателя би приел обаждания за проверка на статуса.

Пример: "Бих искал/а да поддържаме връзка и примерно след седмица да се обадя да проверя докъде е стигнал процеса по подбор и къде стоя аз. Как предпочитате да комуникираме – по email или по телефона ?"

“Завършването на продажбата” е важно, но вашето завършване трябва да е съопразено с позицията, вашата личност , стила на интервюто и интервюиращия. Имайте предвид тези неща ще ви помогне да изберете подходящото завършване според ситуацията.


Най-честите грешки при интервю за работа Част първа

Advertise Here

Mobikom

discover how to thrive as a marketer in a world where everything is digital, visit us here: mobikom.bg

We are a consulting company specialised in the fields of Career development.

Career tips

Land Lease Contract - Договор за Наемане на земеделски земи


About us | Bestjobs | Blog | Contact us | GDPR | Forum | Logo | mobikom.bg | Privacy policy | Terms of service